Gezond werken in de zorg; duurzame inzetbaarheid betekent aandacht voor de mens in de organisatie

Bij steeds meer mensen die zich ziek melden is de oorzaak stress.
Regelmatig komen er artikelen voorbij over te hoge werkdruk in de zorg, om ons heen horen we er van en zien we het gebeuren.
Werken in de zorg vraagt fysiek én mentaal steeds meer van vaak bevlogen, hard werkende mensen met veel verantwoordelijkheidsgevoel.

Hoge werkdruk maar ook bijv. veranderprocessen, slechte communicatie en agressie op het werk kunnen stress veroorzaken.
De nasleep van een sterfgeval, scheiding of andere complexe situatie kan de balans tussen werk en privé verstoren. Ook kunnen spanningen ontstaan omdat een medewerker de zorg voor het gezins- of familieleden moeilijk kan combineren met het werk.

Van oude spreekwoorden en gezegdes als ‘op de been blijven’ en ‘een zware last op de schouders’ wordt soms de letterlijke betekenis en oorsprong pijnlijk duidelijk voor medewerkers in de zorg als het lichaam na lange tijd van overvragen aangeeft dat de grens bereikt is.

Maar hoe blijf je dan op de been, als je werk veel van je vraagt en je daarnaast ook een druk leven met veel verplichtingen hebt.
Hoe houd je alle ballen in de lucht?

En hoe voorkom je als leidinggevende dat je medewerker uitvalt?

Voor medewerkers is het van belang dat ze tijdig aangeven dat ze een te hoge werkdruk of spanning ervaren en leidinggevenden moeten de kennis en de middelen hebben om hier iets mee te doen.

Als we willen dat werknemers gezond kunnen blijven werken tot aan hun pensioen is een gezonde werkomgeving belangrijk, met zorg en aandacht voor veerkracht, vitaliteit en mentaal welzijn van alle medewerkers.

Daarmee snijdt het mes aan twee kanten want door in te zetten op duurzame inzetbaarheid
kunnen zowel de medewerker als de werkgever profiteren.
Met een programma voor emotionele en/ of psychologische gezondheid neemt een bedrijf of organisatie zijn aandeel in de verantwoordelijkheid voor de medewerkers zodat zij gelukkig en productief blijven, minder verzuimen en sneller herstellen.
Als medewerkers hun privé leven goed kunnen combineren met het werk leveren de positieve effecten voor de werkgever minder verzuim, meer productie, een betere sfeer en dus een gezonder bedrijf op.
En wie wil dat nou niet!

 

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

 

Voel je je aangesproken door bovenstaande tekst en vind je het nu tijd om er iets aan te doen?
De TriA© Move ‘Hoe blijf ik gezond in de gezondheidszorg’ is een 2 uur durende workshop die op een simpele en praktische manier inzicht geeft in de balans tussen werk en privé. Door met elkaar in gesprek te gaan wordt je je bewust van wat er speelt en wat jij wil.
Tijdens een wandeling verken je de mogelijkheden voor verandering en bepaal je jouw koers. Bovendien ga je aan het einde naar huis met een actiepunt. Een eerste stap voor verandering. Haalbaar en realistisch.

Voor wie? Deze workshop is voor medewerkers in de zorg zoals verpleegkundigen en verzorgenden maar ook als je niet in de zorg werkt maar wel met dit thema aan de slag wilt, ben je van harte welkom.

Doel: Verminderen werkdruk. Verhogen werkplezier.

De eerstvolgende TriA© Move met dit thema bij ZilteBries coaching is op 4 juli en wordt gegeven door Jeanette van Heerwaarden.

Aanmelden TriA© Move

Naast deze workshop is er het TriA©coaching traject,een traject van 12 uur coaching waarbij een medewerker (al dan niet in op aanvraag of in overleg met de leidinggevende) zich verdiept en ontwikkelt in een vooraf bepaald thema. Na afloop van het traject ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname.

Voor aanmelden TriA© coaching traject mail naar info@ziltebries.nl of bel 06 12432547

20170623_145423

Getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.