Storm

Wat maakt zo’n storm veel los!

Alles waait overal heen en iedereen heeft het erover.

Stormschade….als je huis, je thuis, je basis wordt geraakt dan doet dat iets met je merk ik.

Natuurgeweld is iets wat niemand onder controle heeft.

Sowieso hebben we de natuur eigenlijk niet onder controle, al denken we dat we heel wat kunnen regelen, plannen en manipuleren. De natuur zoekt toch zijn eigen weg en geeft ons het nakijken.

Dat bevalt me wel, het maakt me nederig en dankbaar. Voor wat we mogen gebruiken maar niet van ons is. We mogen op de aarde verbouwen maar niet de aarde verbouwen.

Als ‘eilandmeisje’ geniet ik er altijd enorm van als het stormt! Ik wil naar buiten, de elementen voelen. Mijn zintuigen de kost geven en weer thuiskomen met zand in mijn haar en een zoute smaak op mijn lippen.

Gisteren waren we afgesloten van het vasteland. De boot voer niet meer. Dat lijkt misschien vervelend maar zo voelt het helemaal niet. Het geeft juist een gevoel van vrijheid. Ik vraag me af of dat typisch iets is voor eilanders, dat gevoel.

Omdat ik ook van mensen hoor dat ze zich wel opgesloten voelen op zulke momenten en het eng vinden. Of die dan toch blij zijn dat ze hier niet wonen…

Jaren geleden ontwikkelde ik mijn eerste coachingthemawandeling die de naam kreeg ‘Terug naar je natuur’

Dit jaar ben ik begonnen met een cursus met diezelfde naam.

Een jaar lang ben ik aan het werk met de elementen, de invloed van de maan en de zon op de aarde en op ons, de kringloop van al het leven, de oorsprong van de jaarfeesten en de verbinding van de christelijke feesten met de natuur.

Gisteren las ik in mijn cursusboek over de betekenis van de maand februari. Deze maand staat van oudsher voor zuivering. Schoonmaken en opruimen zodat er ruimte komt voor nieuwe groei en ontwikkeling.

Hier in huis wordt deze weken geschilderd en schoongemaakt. Als dat geen zuiveren is binnenshuis.

En buiten woedt de storm. Laat maar waaien!

Alles wat niet meer voldoet of niet sterk genoeg is wordt losgelaten en waait weg.

Doorgewaaid en schoongespoeld buiten en fris geverfd en gesopt binnen komt alles straks weer schoon tevoorschijn.

Klaar voor een nieuw seizoen van groei, bloei en ontwikkeling.

Getagd met , , , , ,