De week van de werkstress

Deze week, 13 t/m 17 november is het ‘De week van de werkstress’

Het zou te mooi voor woorden zijn als we de werkstress in één week per jaar zouden kunnen vatten maar zo is de benaming natuurlijk niet bedoeld.

Aándacht voor werkstress, daar gaat het over. En er iets aan doen!

En dan is een week wel een erg korte periode om daar mee bezig te zijn….want er wordt zoveel en zo vaak stress ervaren dat er veel vaker en veel meer aandacht voor nodig is.

Op het werk maar ook in privé situaties. Het één is niet los te koppelen van het ander.

Als je langdurig stress ervaart heb je dat bij je waar je ook bent, of de oorzaak in beginsel nu door werk of privé omstandigheden komt.

 

Maar goed, deze week is een mooi moment om iets in gang te zetten. Stil te staan bij wat stress met je doet.20140112_140350 - kopie

Bewustwording en van daaruit (kleine) veranderingen waardoor stress beter te hanteren is.

Stress de wereld uit zal niet lukken. Tenslotte heeft stress ook een doel, we worden alert in een situatie en ons hele wezen laat weten dat we daar iets mee moeten.

Prima, zolang het kortdurende stress is. Maar wat we tegenwoordig met stress bedoelen is langdurige stress, het niveau van alert zijn, onrust en gejaagdheid daalt niet meer of niet genoeg.

 

Onlangs heb ik een bijscholing gevolgd over coaching bij stressklachten en (dreigende) burnout.

Als TriA© stresscoach richt ik mij nu in de week van de werkstress maar vanzelfsprekend ook daarna op coaching en begeleiding bij stress en hoe je daarbij de regie over je leven terugkrijgt.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.